Nature and more strives to continually increase transparency, mutual awareness and shared responsibility of all stakeholders in the food supply chain with regards to food quality, ecology and social justice.

Duurzaam transport, inpakken ... and more

Op deze pagina vertellen we u graag iets over de duurzaamheidsprestaties van Nature & More zelf. Duurzaamheid stopt niet bij het boerderijhek. Nature & More brengt de producten naar Europa, slaat ze op, verpakt ze zonodig, en transporteert ze verder. We hebben auto's, koelcellen en kantoorfaciliteiten. Wat valt er te zeggen over dit deel van het traject?

Duurzaam transport, inpakken ... and more

Transport

Transport

Een deel van het Nature & More assortiment komt van overzee, dus energieverbruik en koolstofuitstoot bij het transport zijn voor ons een belangrijk aandachtspunt. Het is een veelvoorkomend misverstand dat overzeese producten standaard worden ingevlogen per vliegtuig. Bij Nature & More is dat absoluut niet het geval. 99% van het volume van het onze overzeese producten worden per boot naar Europa vervoerd, wat de meest energiezuinige methode is. Ananas, appels, sinaasappels, citroenen, limoenen, kiwi's ... al onze veelverkochte, jaarronde, bioproducten worden per boot vervoerd. 

De vrachtwagens van onze vervoerspartner in Nederland doen mee aan het "Lean and Green" traject van Programma Duurzame Logistiek, waarmee stappen worden ondernomen om de CO2-uitstoot flink te verminderen.

Opslag vs transport

Opslag vs transport

Nature & More is voorstander van regionale producten en "eten met de seizoenen". Dus waarom zou je een appel kopen uit Argentinië, als je een Europese appel kan kopen? Het antwoord is misschien niet zo simpel als je zou denken. Regionale producten worden vaak lange tijd opgeslagen in koelcellen, wat veel energie kost. Als je bijvoorbeeld Nederlandse appels koopt in mei, liggen die al minstens een half jaar in de opslag. Tegelijkertijd voegt transport per schip uit Zuid-Amerika minder dan 10% toe aan het totale energieverbruikt voor de teelt. Daarnaast zijn kwaliteit, versheid en de wensen van de consument ook belangrijke criteria voor ons.

Verpakkingen

Verpakkingen

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, als je producten duurzaam wilt verpakken, is: is een verpakking eigenlijk wel echt nodig? De meest duurzame verpakking is namelijk helemaal geen verpakking. Biologische fruit en veel groenten hebben al een kleurrijke verpakking van zichzelf: de schil.

In de supermarkt is verpakking echter vaak noodzakelijk. Het helpt om het eten langer vers te houden en het maakt het mogelijk om biologische producten te onderscheiden van niet-biologische producten. We gebruiken het verpakkingsmateriaal ook om over duurzaamheid en Nature & More te communiceren.

Wanneer we inpakken, doen we dat zo duurzaam mogelijk. Alles wat we inpakken op onze eigen pakstation in Nederland, wordt gedaan met duurzame materialen die composteerbaar zijn en/of uit hernieuwbare bronnen komen. Onze bioplastics zijn gemaakt van maïs of suikerriet-afval. We hebben zelfs duurzame code-stickertjes met composteerbare lijm weten te vinden (dat was een behoorlijke uitdaging!).

Opslag bij Nature & More

Opslag bij Nature & More

Onze opslagfaciliteit en koelcellen in Nederland draaien op groene elektriciteit, uit hernieuwbare bronnen. De vorkheftrucks in de loods lopen ook op groene electriciteit!

Het groene kantoor

Het groene kantoor

In ons hoofkantoor in Waddinxveen gebruiken we groene elektriciteit uit hernieuwbare bronnen (zoals waterkracht). Alle lampen in het kantoor zijn spaarlampen. We zijn ook aan het omschakelen naar elektrische auto's in 2012 en hebben inmiddels een mooie paarse laadpaal geïnstalleerd naast het kantoor, met de Nature & More bloem erop, zoals je op de foto kunt zien! 

Kies uw Taal

Connect with Us

Ontvang Niewsbrief

Friends newsletter Business newsletter

Verpakkingen Transport Opslag bij Nature & More Opslag vs transport Het groene kantoor