Vrijheid

FreedomVrijheid van geest betekent de mogelijkheid om persoonlijk te groeien. Training en onderwijs van medewerkers is hiervan een belangrijk onderdeel. Frank: “Wanneer een nieuwe kracht bij ons komt werken, krijg hij begeleiding van een ervaren mentor.” Frank zet zich ook in voor educatie en culturele evenementen in de lokale gemeenschap: “Scholen uit de buurt komen hier langs om meer te leren over het telen van voedsel. We sponsoren elk jaar het vierdaagse dorpsfestival. En we hebben een project “Kom in de kas” waarbij mensen worden uitgenodigd om een kijkje te nemen en te leren wat hier gebeurt.”  


Gelijkheid

justiceMensenrechten, gelijkwaardige betaling en dergelijke worden netjes in acht genomen. Op de werkvloer geldt een platte hiërarchie. “De meeste medewerkers hebben een bepaalde specialisatie, maar als mensen in een team graag een andere taak willen, kan daarvoor gezorgd worden.”
Over het algemeen is het werk in de biologische teelt gezond en gevarieerd. Frank heeft dan ook een heel laag verloop. “Ik ben trots op het feit dat onze meeste medewerkers hier al heel lang werken. Als ze hier komen, gaan ze niet meer weg!”


Solidariteit

Working hardAangezien Frank volgens Nederlandse en Europese arbeidsregelgeving werkt, zijn gezondheid en veiligheid, regelingen voor arbeidsongeschiktheid, pensioenen en werknemersrechten allemaal goed geregeld.