Nature and more strives to continually increase transparency, mutual awareness and shared responsibility of all stakeholders in the food supply chain with regards to food quality, ecology and social justice.

Frank de Koning

solidarity freedom justice
animals
energy
air
water
soil
plants
Om deze website te bezoeken is javascript en flash player 9 vereist.

 

Hallo, ik ben Frank en ik teel tomaat, paprika, aubergine en paksoi in Tinte!
Globally Responsible spacer Free from Pesticides and GMOs

Slideshow

Interview met Frank de Koning


N&M: Wat was je motivatie om naar biologisch om te schakelen?
Frank:  Ik werk liever voor een nichemarkt dan voor massaproductie. In 1993 was ik een van de eerste conventionele telers die met trostomaten begon. Biologische landbouw geeft me een betere kwaliteit en een betere smaak. Het is gewoon plezieriger om te telen op de volle grond en gebruik te maken van compost en nuttige planten en insecten, in plaats van te werken met steenwol en chemische producten.

N&M: Was het moeilijk om naar biologisch om te schakelen?
Frank: Ja, het was een grote uitdaging. Vooral in het begin was het moeilijk om goede resultaten te krijgen en we hadden een slecht begin jaar met veel plagen en ziektes. We moesten de grond eerst weer vitaal maken door er grote hoeveelheden compost in te brengen. We hebben moeten leren dat de natuur zich langzaam ontwikkelt volgens haar eigen wetten. Het duurde een hele tijd voor we weer een evenwichtig ecosysteem in de grond en in de kas hadden. Nu helpt dit evenwicht ons om de grond en de planten gezond en weerbaar te houden, en het voorkomt dat plagen uit de hand lopen.

N&M: En hoe gaat het nu?
Frank: Heel erg goed! We hebben nu al jaren achter elkaar gezonde gewassen. De tomaten zitten mooi in de vorm en hebben een geweldige smaak. We bereiken ook goede resultaten met smakelijke paprika’s. Op dit moment hebben we 7 soorten paprika’s en twintig soorten tomaten, allemaal met een eigen vorm, kleur en smaak.

N&M: Kun je wat vertellen over de Wild Wonders?
Frank:  Tomaten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar hebben zich over de hele wereld verspreid, met een grote variatie in soorten. Maar in de supermarkt zie je altijd de standaardrassen. Dus in 2003 hebben we 58 interessante oude en nieuwe rassen geselecteerd van over de hele wereld. Uiteindelijk hebben we daarvan tien kleine rassen gekozen en daarmee waren de Wild Wonders geboren!

De afzet van mijn producten vindt plaats via Nautilus Organic.

Kies uw Taal

Connect with Us

Ontvang Niewsbrief

Friends newsletter Business newsletter
Levend water!

Levend water!

Frank de Koning reinigt zijn water biologisch: met planten, slakken en...

Products grown on this farm

Paksoi
Wilde Tomaten
Snack Tomaat
Tomaat
Paprika
Punt Paprika
Aubergine
Soilmate