Nature and more strives to continually increase transparency, mutual awareness and shared responsibility of all stakeholders in the food supply chain with regards to food quality, ecology and social justice.

Veens, Helenaveen

solidarity freedom justice
animals
energy
air
water
soil
plants
Veens, Helenaveen

 

Hallo, ik ben Ronald en ik teel blauwe bessen in Helenaveen
Globally Responsible spacer Free from Pesticides and GMOs

Video

Hallo, ik ben Ronald Veens en ik teel biologische blauwe bessen in Helenaveen, tussen Eindhoven en Venlo. Mijn bedrijf, Veens Blauwe Bessen, ligt deels in het Nationaal Park De Grote Peel. Ik woon hier met mijn vrouw Rionne en zoons Yurge en Cas. Hartelijk dank voor het kopen van mijn fruit!

Mijn biologische bessengaarden liggen in beschermd natuurgebied. De Peel is een oud veengebied waar vroeger veel turf werd gestoken. Van mijn land is zo’n tien hectare wild, met stukken bos en vennetjes. Als ik er ’s ochtends en in de namiddag loop, zie ik vaak reeën aan het water staan. Er is een rijkdom aan vogels en kleine dieren. In samenwerking met verschillende natuurorganisaties hou ik deze wilde stukken in stand en ga ze verder ontwikkelen. Ze zijn gunstig voor mijn bessengaard: door de grote biodiversiteit van deze stukjes natuur kan ik plagen en ziektes beter onder controle houden.

Ik ben eind 1994 begonnen met de teelt van blauwe bessen in Helenaveen. Blauwe bessen zijn een verre neef van de bosbes en worden als heel gezond beschouwd. In ’97 kocht ik er een groot stuk land bij, dat ik in 1999 heb omgeschakeld naar biologisch. De grond is hier ideaal voor bessenteelt, waardoor ik zeer milieuvriendelijk kan telen en een goede en constante kwaliteit bessen heb. Het goede gewas bij de goede grond, daar gaat het om. Wat mij in de biologische landbouw zo aanspreekt, is de samenwerking met de natuur. Ik vind het een uitdaging om dat hele systeem te doorgronden en zodanig bij te sturen dat je elk jaar een goede kwaliteit bessen kunt oogsten.


Laat ons weten wat u vindt:
(Verplicht)
(Verplicht)
(Verplicht)
(Verplicht)
(Verplicht)
Enter the word

Bessen

Avatar door Maria Smets op 20-04-2017 21:30
Vanaf wanneer zijn de blauwe bessen rijp? Zou je me op de hoogte willen houden, ik wil dit jaar graag bessen komen plukken

biologische

Avatar door danica i bojan rajin op 24-05-2014 14:39
Dear
My family owns a farm size of 9 ha in the vicinity of Belgrade. My wife and I want to do blueberry production. We would be grateful if you would share with us information about growing blueberries. Also where you can purchase plants and what is the cost of seedlings. We plan to plant an acre of blueberries in the fall, and next year another 5 ha. The problem is in Serbia, which we can not get loans to start-up. Drilling wells, irrigation, cleaning the area, all we need not finance from its own resources.
Regards
Danica and Bojan Rajin

Kies uw Taal

Connect with Us

Ontvang Niewsbrief

Friends newsletter Business newsletter
Dit jaar extra hoge smaakintensiteit!

Dit jaar extra hoge smaakintensiteit!

De veengrond, in combinatie met het zonnige, droge voorjaar, zorgt deze zomer voor extra smakelijke...

Een bijenparadijs

Een bijenparadijs

De biologische bessengaarden en bossen van Ronald Veens zijn een paradijsje voor...

Products grown on this farm

Blauwe bessen