Eine Initiative von

Andres Nuñez

LaVirgen

Hallo, ik ben Andres Nuñez uit Costa Rica en ik teel biologische ananas voor Nature & More. Onze boerderij heet Finca La Virgen. Hartelijk dank voor het kopen van ons fruit!

Onze landerijen liggen in de buurt van het dorpje La Virgen, in een vallei bij de Poas vulkaan. Dit is een actieve vulkaan. Dit gebied heeft veel tropisch regenwoud, doorgeweven met stroompjes en watervallen. De vijf meter regenval per jaar levert bijna al het nodige water. Door de vulkaan is de bodem zeer rijk aan mineralen. Door dit alles is het gebied ideaal geschikt voor biologische ananasteelt.

La Virgen is opgezet in 1991 en is een onderdeel van Dole Organic. Naast ananas hebben we ook wat papaya's. Een deel van de velden ligt langs de rivierbanken, die we recentelijk hebben herbebost met inheemse bomen. We willen met ons bedrijf het goede voorbeeld geven en laten zien dat het heel goed mogelijk is om op commerciële schaal ananas te telen en tegelijk duurzaam om te gaan met de natuur en mensen.

En de smaak?
"Best pineapple ever! In my family we all agree that the pineapple from you was the best we have ever tried. Keep up the good work! Best regards Anders."
Anders Barkholt, Denmark, Nov 22, 2010 12:15 AM

 

Interview met Andres Nuñez

N&M: Welke activiteiten ontplooien jullie nog meer op de boerderij?

Andres: “We zijn erg actief in ecotoerisme. Costa Rica trekt veel toeristen aan vanwege de geweldige natuur en het heerlijke klimaat. Een grote groep van de toeristen die Costa Rica bezoeken willen graag kennis maken met duurzame landbouw en komen daarom graag kijken bij de biologische teelt van ananas. We organiseren tours over de plantage voor toeristen en laten hen daarbij verschillende bijzondere dier- en plantsoorten zien.”

N&M: Is het populair?
Andres: “Zeker weten! In de eerste 6 maanden van 2009 bezochten ruim 20.000 mensen onze plantage. Het bijkomende voordeel is dat deze bezoekers na het zien van onze plantage vaak besluiten om biologische producten te gaan kopen. We dragen dus bij aan de groei van de groep biologische consumenten.”

Sie sind hier

1 Cent for the future

Ik dank u hartelijk voor uw aankoop. Hiermee draagt u bij aan de bouw en bemanning van een gemeenschapscentrum. Onze medewerkers en hun families kunnen hier allerlei lessen volgen en vaardigheden leren waar ze zowel thuis als op de werkvloer  iets aan hebben. Via het 1 Cent for the Future project van Nature & More steunt u dit project en daarom zijn we u als klant bijzonder dankbaar.

Muchas Gracias en ‘Pura Vida’ (geniet van het leven)!

Andres

Was züchte ich?

Geolocation is 9.234797, -83.59346800000003

Nachhaltigkeitsblume

Tabs

Wo zu finden?

Map

Neuen Kommentar schreiben

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.